ÇOCUKLARIN BİLGİ BANKASI KUMBARA DERGİSİ TÜRKİYE İŞ BANKASI’NIN ÇOCUKLARA ARMAĞANIDIR

KUMBARA DERGİSİ TÜRKİYE İŞ BANKASI’NIN ÇOCUKLARA ARMAĞANIDIR

Ara
Close this search box.

Mayıs Ayı Kitaplığım - 2022

Mayıs Ayı Kitaplığım - 2022

Mars Kâşifleri

Resimleyen: Giorgia Broseghini
Çeviren: Ülker Yıldırımcan
24 sayfa

Mars bilim laboratuvarının bitki araştırmaları yapılan cam salonunda, genç bilimciler grubu yoğun bir çalışma içindeydi. Kolay değil, bütün koloniye oksijen ve yiyecek sağlayan bitkileri yetiştiriyorlardı. Birden Komutan Finn içeri daldı. “Herkes elindeki işi bıraksın. Bu bir acil durumdur! Mavi alarm!” diye bağırdı.Çok eski zamanlardan (21. yüzyıldan) kalma bir robotun gönderdiği bir mesajı yakalamışlardı.

Bilimci çocuklar bu gizemli mesajı çözmeyi başardı ve hiç farkında olmadan Mars’ta yaşamın anahtarını bulmak için bir serüvene sürüklendiler. Ne var ki serüvenin sonunu getirebilmek için sizin de yardımınıza gereksinimleri var.

Kitabın sayfalarında ilerleyebilmek ve onlara yardım edebilmek için kitaptaki çıkartmaları uygun şekilde yapıştırmalısınız.

Sürükleyici konusu, eğlenceli etkinlikleri ve etkileşimli çıkartmalarıyla bu sıra dışı kitap çok hoşunuza gidecek. Onu hemen arkadaşlarınıza da önereceksiniz.

Macera Yazarının El Kitabı

Yazan: Paul Dowswell
Çeviren: Bülent O. Doğan
96 sayfa

Macera öyküleri çok hareketli, hızlı, ve çok da heyecanlı olur. İnsanın okudukça okuyası gelir. Öykü hiç bitmesin istenir. Peki, sizin hiç kendi macera öykünüzü yazmak istediğiniz ama bir türlü nereden başlayacağınızı bilemediğiniz oldu mu? Eğer olduysa artık hiç üzülmeyin; öykünüzü yazmaya rahatça başlayabilecek hatta sonunu da getirebileceksiniz. Çünkü bu kitap, tam da size yol gösterecek, kolay okunan, bir kılavuz kitabıdır. Kâşifler, casuslar, hayaletler, dinozorlar, korkunç yaratıklar ya da uzaylılarla ilgili birbirinden ilginç maceraları yazmak için esin verici fikirler burada.
Kitapta ele alınan bazı başlıklar şöyle:
– Öyküyü planlamak
– Bir karakter yaratmak
– Doğru sözcükleri kullanmak
– İyi başlıklar bulmak
– Açılış satırları yazmak

Ayrıca yazarken yararlanabileceğiniz birçok ipucu da yine bu kitapta.

Bu kitap boş zamanlarınızı, yaratıcılığınızı kullanarak geçirmenizi sağlayacak harika bir kılavuz. Yalnızca siz değil, aileniz, arkadaşlarınız hatta öğretmenleriniz de onu çok sevecek.

İşte Mert!

Okul Konseri

Yazan: Sally Rippin
Çeviren: Ahu Ayan
48 sayfa

Mert bu sabah biraz gergin. Çünkü yakında okulda bir konser düzenlenecek. Solo şarkı söylemeyi çok seven Mert konserde sahne almak için seçmelere katılacak. Tabii ki, konserde söyleyebilmesi için önce bu seçmelerde başarılı olması gerekecek. Ne var ki, en yakın arkadaşı Beren de şarkı söylemeyi çok seviyor ve o da seçmelere katılacak.

Seçmelerde sıra çabucak Mert’e geliverdi. Mert heyecanla sahneye çıktı. Ama müzik başlamasına rağmen Mert bir türlü şarkıya giremedi. Açık kalmış ağzıyla, sahnede öylece durdu. Şimdilik işler hiç de iyi gitmiyor.

Bakalım neler olacak? Kahramanımız bu durumdan kurtulup kendini gösterebilecek mi?

Bu, cesaret ve özgüvenin önemini anlatan, çok eğlenceli ve yüreklendirici bir öykü! Çok sevecek, serinin öteki kitaplarını da okumak isteyeceksiniz.