ÇOCUKLARIN BİLGİ BANKASI KUMBARA DERGİSİ TÜRKİYE İŞ BANKASI’NIN ÇOCUKLARA ARMAĞANIDIR

KUMBARA DERGİSİ TÜRKİYE İŞ BANKASI’NIN ÇOCUKLARA ARMAĞANIDIR

Ara
Close this search box.

Temmuz Ayı Kitaplığım
2021

Temmuz Ayı Kitaplığım - 2021

Doğa Aşığı Leyla

Vızıldayan Kargaşa

Yazan: Jane Clarke
Resimleyen: James Brown
128 sayfa

Leyla Bodur, doğayı çok seviyor. Annesi ve ikiz kardeşi Ali ile birlikte yaşıyor. Ali yapmayı planladığı zaman makinesi için sık sık deneyler yapan küçük bir bilim insanı.Leyla da elinden geldiğince ona yardımcı olmaya çalışıyor. Köpekleri Einstein ise pek yardımcı olmuyor, olamıyor. Leyla’nın doğa ve canlılara ilişkin muazzam bir bilgisi var. Büyüdüğünde de bir yaban hayatı programı sunucusu olmayı istiyor.

Leyla bir süredir doğada böceklerin sayısının azaldığı yönünde şeyler okuyor ve endişeleniyor. Bu durumu düzeltmeye kendisinin de bir katkısı olması için arkadaşı Nuh’un yardımıyla bir böcek oteli yapmaya karar veriyor. Ne var ki yan komşuları Bay Pektaş’ın bahçesine yerleşen bir arı oğulu, planlarını aksatıyor. Çünkü Bay Pektaş arıları ortadan kaldırmak için bir böcek şirketiyle anlaşıyor. Leyla da şirket gelip arıları yok etmeden onları oradan göndermeye çalışıyor.

Bu sürükleyici öykünün içinde günlük yaşamda zaman zaman karşılaşılan dış iskeletlerden insanların afiyetle yediği böceklere, robot böceklerden arı türlerine ve hayvanların yaşam alanlarına kadar çeşitli bilimsel gerçekler çizim ve şemalarla anlatılıyor, açıklanıyor.

Oyuncu Lama

Gösteri Zamanı

Yazan: Rose Impey
Resimleyen: Ali Pye
192 sayfa

Çiftlikten çok da uzak olmayan bir yerde, ormanın içinde kazılmış bir oyukta iki kır kurdu uyumaya çalışıyordu. Kaptan Kır kurdu düşüncelere dalmıştı. Yakın zamana kadar çiftçi Pamir’in arazisinde avlanmayı aklının ucundan bile geçirmezdi. Hele yanında yeğeni Keşkül gibi genç ve deneyimsiz bir yavru varken bunu asla yapamazdı. Ama yaşlı Bekçi Lama’nın artık işi bıraktığını duymuştu. Emekli olmuş diyorlardı. Dolayısıyla çok rahat bir av olacakmış gibi görünüyordu. Sürüye hızla dalıp dişlerinin arasında birkaç kuzuyla hızla çıkıvereceklerdi…

Çiftlikteki en önemli iş kuzuların korunmasıydı. Herkes çiftçi Pamir’in bekçi olarak en iri, en güçlü ve de en yüksek sesli lamayı seçeceğini düşünüyordu. O nedenle Pamir’in, kuzularını korumak için Lama Lemi’yi seçmesi herkesi çok şaşırtmıştı. Lemi çok iyi şarkı söyleyip dans ediyordu; ama kurnaz kır kurtlarına karşı ne yapabilirdi?

Bu güzel kitapta dünyanın en komik hayvanlarıyla tanışacak, onları çok seveceksiniz…

Sonsuzluk Kodu
S.T.O.R.M.

Yazan: Emma L. Young
Çeviren: Osmancan Sarıyurt
304 sayfa

STORM, Londra’da yaşayan 14 yaşındaki yazılım dahisi milyoner Andrew’un kurduğu gizli bir organizasyondur. Andrew bu organizasyonu kullanarak dünyayı daha güzel bir yer haline getirmeyi planlar. Bunu gerçekleştirmek için de değişik alanlarda kendisi gibi dahi çocukları STORM’a dahil eder. Bunlar yüksek teknolojili aygıtlar tasarlayan dahi mucit Will, dahi astrofizikçi Caspian ve dahi kimyacı -ayrıca Fransızca, İtalyanca ve Mandarin Çincesi bilen- Gaia’dır. Çok başarılı ilk operasyonun ardından işler biraz sarpa sarar. Caspian’ın babası ünlü astrofizikçi Vassily Baraban kaçırılır. Caspian babasını kurtarmak için her şeyi yapmayı göze alır; hatta STORM’dan ayrılıp onu yıkmaya çalışanlara yardım etmeyi bile…

Storm sizi soluksuz bırakacak sıradışı aygıtlarla dolu çok heyecanlı bir serüven romanı. Onu bir solukta okuyacak ve hemen arkadaşlarınıza önereceksiniz.