İlk olarak 2007’de Avustralya’da Sidney’de 2 milyon 200 bin kent sakininin ve iki bin dolayında kurumun katıldığı bir etkinlik gerçekleştirilmişti. Kentin enerji tüketimi bir saat boyunca yaklaşık yüzde 10 azalmıştı. Sydney yalnızca ay ışığıyla aydınlanmıştı. Bu eylemle iklim değişikliğiyle mücadele için tüm dünyaya önemli bir mesaj verilmişti.
Dünya Saati hareketi kısa bir sürede bütün dünyaya yayıldı ve benimsendi. Artık yüz milyonlarca insan, on binlerce kurum ve anıt bir saatini, ışıklarını söndürerek ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaparak iklim değişikliği için sesini yükseltmeye ayırıyor. Dünya Saati bugün dünyanın en büyük çevre hareketidir. Sidney Liman Köprüsü, Toronto’daki CN Kulesi, San Francisco’daki Golden Gate Köprüsü, Roma’daki Kolezyum, Çin Seddi ve İstanbul boğaz köprüleri gibi dünyaca bilinen birçok yapı, bu hareketin umut simgeleri olarak her yıl bir saatliğine karanlıkta kalır.
Ülkemizde 2008’den beri Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF Türkiye) öncülüğünde yürütülen Dünya Saati etkinliği, bu yıl 23 Mart Cumartesi günü, 20:30-21:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Dünya Saati’ne katılmak isteyenler www.dunyasaati.org adresine gidebilirler.
20:29
20:30
Roma’daki Kolezyum gibi dünyaca bilinen birçok yapı, bu hareketin umut simgeleri olarak her yıl bir saatliğine karanlıkta kalır.
Roma’daki Kolezyum gibi dünyaca bilinen birçok yapı, bu hareketin umut simgeleri olarak her yıl bir saatliğine karanlıkta kalır.